Голямата звезда на Европейското първенство Кристиано Роналдо ще очаква да остави значима следа със своето представяне във Франция. Далеч назад във времето са сълзите на 19-годишното момче, което загуби финала на Евро 2004 от Гърция и то в своята страна Португалия. За изминалите 12 години CR7 се превърна в легенда.

На настоящите финали номер 7 ще преследва много рекорди в големия стремеж към купата. Роналдо може да стане най-добрият реализатор в историята европейските финали. До момента има 6 гола, с колкото е и Златан Ибрахимович. Пред тях са само Алан Шиърър (7) и Мишел Платини (9). Играчът на Реал Мадрид ще запише четвъртото си участие на Европейско първенство и ще се изравни с Лотар Матеус, Петер Шмайхел, Аарон Винтер, Едвин ван дер Саар, Лилиан Тюрам, Алесандро дел Пиеро и Златан Ибрахимович.

На Евро 2012 Роналдо стана голмайстор на турнира с 3 гола, поделяйки приза с Алан Дзагоев, Фернандо Торес, Марио Манджукич, Марио Гомес и Марио Балотели. Ако и във Франция вкара най-много, ще бъде първият в историята с две такива награди.

Кристиано навярно ще стане и футболистът с най-много срещи на еврофинали. До момента е с 12, изоставайки с 2 мача от Лилиан Тюрам и Едвин ван дер Саар. Кристиано е на прага да се превърне и в играча с най-много мачове за "мореплавателите". Има 125 и е само на 2 от рекордьора в това отношение Луиш Фиго.

По материали на Sportal.bg 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg