Спортният министър Красен Кралев излезе със специално изявление по повод нещата, които се случват в българския волейбол. По-рано през деня Инициативният комитет, който иска промени и смяна на президента на федерацията Данчо Лазаров, разпространи отворено писмо, в което пише, че от централата оказват натиск на малките клубове във връзка с готвеното извънредно Общо събрание. Ето изявлението на Красен Кралев:

Във връзка с откритото писмо на Инициативния комитет за промени в българския волейбол, което получих днес, съм категоричен, че Министерството на младежта и спорта ще вземе мерки да не бъде допуснат какъвто и да било натиск към спортните клубове от страна на администрацията на БФВ. Ние наблюдаваме особено внимателно процесите които протичат във волейболната федерация. Задължение на министерството е да следи за нормалното насрочване и протичане на общо събрание като изборът на ново ръководство трябва да бъде демократичен и в съгласие със закона, като се осигури и гарантира равен шанс за провеждане на предизборна кампания на всички кандидати. За всеки случай на оказван натиск върху клубовете от страна на администрацията на централата на федерацията, моля всички клубове да сезират директно ММС.

Предупреждават за заплахи и манипулации в родния волейболИнициативният комитет за промени и смяна на президента Данчо Лазаров излезе с открито писмо