Шесткратният шампион на България в серия “Макси” Константин Маршавелов спечели квалификациите на “Писта Стара Загора” и ще стартира от първа позиция в днешното състезание. Състезанието на старозагорското трасе е четвърти кръг от тазгодишния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта.

Вчерашния ден не започна по най-добрия начин за пловдивския пилот, като той остана едва на четвърта позиция в първата тренировка. Основната причина за това бе трафикът, а на по-късен етап и проблеми в автомобила.

До началото на втората тренировка, механиците на отбора оправиха проблема с автомобила. В нея, Маршавелов записа най-добро време и си гарантира първата стартова позиция за днешното състезание. За направените 4 обиколки във втората тренировка той успя да запише време 1:22.943мин., като бе единствения пилот слязал под 1:23.000мин.

“Първата тренировка не протече така, както искахме, на пистата имаше много трафик и не успях да запиша чист тур. А и в един момент автомобилът започна да прекъсва. Във втората тренировка излязох първи на пистата, и за 4-и обиколки постигнах, това което исках”, сподели Маршавелов след края на квалификацията.