Стадион „Пловдив”, плувен комплекс „Младост”, стадионите „Локомотив” и „Тодор Диев”, както и всеки спортен обект в Пловдив и Южна България може да кандидатства за финансиране през Фонда на фондовете, обясни кметът Иван Тотев. Повод за разясненията му са недоволството на феновете на Локомотив, че отборът не е включен в програмата.

Кметът обясни, че всеки един инвеститор може да се ползва тази заемна европрограма за спортна инфраструктура, която е включена като хоризонтална мярка, заедно с транспорта и културата.

„Когато се касае за частни инвестиции, както е случаят с „Ботев Пловдив” АД, то тогава инициативата е от тяхна страна. Те изявяват желание да кандидатстват, а ние им даваме подкрепящо писмо.  Това може да бъде направено и за Спартак, и за Локомотив и самите за общински обекти като  стадион „Пловдив” или ПК „Младост”. Преди намеренията да инвестират в тренировъчни игрища или стадион, то трябва да имат концесия, то не касае Ботев, а спортната инфраструктура в целия град”, каза Тотев.

Финансирането на обекта става с микс от европрограма и заем от банка. На базата на процентното съотношение се изчислява лихвата. Така, ако Ботев тегли 5 млн. лева от Фонда, другите средства трябва да ги вземе от частната банка, за да се изчисли каква ще е лихвата. За Южна България.

Фенклубът на Локомотив с декларация за събитията с КолежаПодготвя се наливане на пари в една бездънна яма под благосклонния поглед на държавата, считат черно-белите запалянковци

Държавата удря рамо за строежа на КолежаИма възможности за финансиране от Фонда на фондовете