Младият киокушин каратист от Садово Васил Димитров записа пореден голям успех! Състезателят на СК „Гладиатор“  преди дни стана Европейски шампион при кадети до 21 години в Лисабон, Португалия. Състезанието се проведе под егидата на KWF и е 35-то издание, а българският отбор направи истински фурор, като завоюва първо място в отборното класиране със спечелени 9 златни медала, 2 сребърни и 2 бронзови.

Tалантът Васил Димитров изигра две срещи в тежка категория и победи с нокаут представителите на Полша и Армения. До момента Васил Димитров е завоювал 3 Европейски титли и 5 вицеевропейски.Той е Световен шампион за юноши в родината на карате Киокушин -Токио, Япония.

Киокушин каратистът разказа пред TrafficNews, че отдава победите си на добрата подготовка, която провежда с треньора си-сенсей Драган Драганов, за което му е и изключително благодарен.

-Как се чувствате след завоюваната титла в Португалия?

-Почувствах се много щастлив и удовлетворен от себе си, чувството да стъпиш с трибагреника на почетното първо място в Европа е несравнимо. Конкуренцията беше на много добро ниво и съм изключително благодарен и признателен на СК „Гладиатор“  -клубът, в който тренирам. Там не само се изградих като състезател, а и като човек. Признателен съм на моя треньор- сенсей Драган Драганов и на неговия син- сенсей Милуш Драганов за помощта, която са ми оказвали през годините, както и на моето семейство, което винаги ме подкрепя.

-Какво Ви предстои и какви са Вашите очаквания за следващите спортни изяви?

-През месец декември ми предстои професионална среща по карате Киокушин в Мелбърн, Австралия. Събитието се организира от верига Сенши, която набира много популярност и има над 10 издания в България. За мен ще бъде чест да взема участие и съм сигурен в моите способности, че ще взема победата.

-Как се запалихте по този спорт?

-Бях на 8 години, когато започнах да тренирам. Родителите ми ме записаха на карате, за да изразходвам някъде енергията си. Не съм очаквал, че това ще стане неразделна част от живота ми. В началото провеждахме тренировки във фоайето на читалището в град Садово. Когато започнахме да трупаме успехи обаче, благодарение на местната власт ни направиха зала, оборудвана с всичко необходимо.

-Учите ли нещо и ако да- как съчетавате спорта с образованието?

-Уча Застраховане и осигуряване и работя в Застрахователна компания. Колкото и да ми е трудно, искам професионалното ми развитие да върви паралелно със спортната ми кариера. Тренирам всеки ден, включително и събота. След работа веднага се запътвам към залата. Пътувам до град Садово и град Първомай, където се провеждат тренировките и след това се прибирам към Пловдив. Понякога срещам трудности, но се справям и с тях.

-Какво обичате да правите извън залата и следите ли други спортове?

-В свободното си време обичам да се разхождам  в природата и да опознавам нови места в България. За съжаление, не ми остава много такова време, но когато имам възможност, го правя. Следя доста спортове, но най-много обичам да гледам футбол.

-Какви са Вашите мечти занапред и какво бихте си пожелали?

- За момента най-голямата ми мечта е да стана световен шампион при мъжете. След години искам да имам собствена зала и да създавам шампиони.

-Как виждате развитието на този спорт в България?

- Желанието ми е повече медии да отразяват успехите на родните състезатели в Карате Киокушин. Българите сме водеща сила в този спорт и има редица световни и европейски шампиони, които не са отразявани, а го заслужават.