Селекционерът на националния ни отбор по футбол Ивайло Петев не дава на избраниците си да се виждат със съпругите и приятелките си по време на лагера преди първата световна квалификация срещу Люксембург.

Мачът е на 6 септември от 21:45 часа, а в нашата група "А" са още отборите на Франция, Швеция, Холандия и Беларус.

Петев е обявил на футболистите, че изисква от тях пълна концентрация и себераздаване в тренировките и мачовете. Люксембург не е страшен противник, но е подготовка за следващите изключително сериозни сблъсъци с "петлите" на 7 октомври в Париж и "тре крунур" също като гости три дни по-късно. Последният мач за календарната година е на 13 ноември на стадион "Васил Левски" срещу Беларус. Целта е да се запишат домакински победи и да се гони поне по една точка във френската и шведската столица.

Разбира се, част от играчите не били особено доволни от казармения режим и откъсването от света. Разрешавало им се само един час преди лягане да говорят с близките си по телефона или да си общуват в социалните мрежи през персоналните си компютри. Петев се озъби по този повод на футболистите и призова играчите си да защитават мястото си в отбора не с приказки, а с игра на терена.

Той споделил пред хора от обкръжението си, че повече няма да търпи мрънкащи играчи, а ще иска повече отговорност от повиканите в тима. Треньорът се заканил да затвори вратата на националния отбор и за футболисти, които имат претенции за това колко и къде играят с екипа на България.

Селекционерът обяви, че се надява на победа срещу Люксембург в първия мач от световните квалификации за Русия 2018, която малко да отмие срама от представянето на тима по време на турнето в Япония.

"Загубите са част от футбола. Надявам се да победим, което малко ще отмие срама, който мина. Основното нещо е, когато играеш за националния отбор, да дадеш максимума от себе си. Националната фланелка е гордост, чест и ние трябва да я защитаваме по най-добрия начин", заяви Петев.

"Цели в по-дългосрочен план не можем да правим. Най-важен е следващият мач, фокусираме се изцяло върху него. Моята лична надежда е да се представим на ниво и да победим с атакуващ футбол. Вече няма несериозни противници", добави селекционерът на „трикольорите“.

Българският национал от "Легия" (Варшава) Михаил Александров заяви, че квалификацията с Люксембург на 6 септември е една от най-важните в групата. Той също така пожела да не му се задават въпроси за мачовете на националния отбор в Япония, тъй като темата му е неприятна.

"Смятам, че ни предстои един от най-важните мачове в групата с оглед на това на какви отбори трябва да се противопоставим, за да можем да зарадваме хората, които не са се радвали от известно време", сподели Мишо Александров.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg