Българинът Кубрат Пулев записа 27-а победа от 28 мача на професионалния ринг и 14-а с нокаут.

Българският боксьор в тежка категория нокаутира Богдан Дину от Румъния в седмия рунд на двубоя между двамата в Коста Меса, Калифорния.

Преди това срещата премина през изключителна драма и трудни моменти за Кубрат Пулев, който получи много тежка аркада в четвъртия рунд.

След това обаче Пулев се мобилизира и отново контролираше боя. В шестия рунд доминацията му вече бе огромна и за Дину бе трудно да устоява на мощните крошета.

Всичко пък приключи след 2:40 минути в седмия рунд, в който Пулев прати съперника в нокдаун два пъти преди да дойде и нокаута.

При първия нокдаун имаше и спорен момент, в който Кобрата удари зад главата Дину, за което получи наказателна точка. Това обаче не го притесни и българинът завърши започнатото - с нокаут в седмия рунд.

Той призна, че това е бил доста труден мач за него. Освен това допълни, че сега предстои кратка почивка, а след това продължава напред.

"Не беше лесно, момчето се беше подготвило. Знаеше какво и как правя. Не успя да пласира много добри удари, но имаше някакви попадения, които ме затрудниха на моменти. Но важното е, че преодолях тази аркада, която се получи. Това е бокс все пак и се получават такива неща. За моя радост кътмена успя да затвори аркадата. Това му е работата на него и затова взима такива пари. Радвам се, че всичко стана както трябва. Естествено, трябваше да проявя коравост, да продължа моята игра и даже напротив - да го притисна още повече. Смятам, че успях и закономерно го нокаутирах", заяви Пулев.

"Планираме да продължаваме да се развиваме и аз и брат ми, за да можем да постигнем нашите цели и да довършим това, което сме започнали. С всеки изминал мач се чувствам по-добре, по-усъвършенстван, по-прецизен, по-добър и се радвам за това. Благодаря на българската публика, която беше тук. Всички бяха пощурели и обезумяли от удоволствие и кеф. Аз съм готов да изляза в мач за титлата. С всеки следващ мач се усъвършенствам и обогатявам. За мен всеки мач е по-добър опит. В следващите месеци ще починем малко, а после продължаваме напред!", завърши българският боксьор.