Българките Елизара Янева и Росица Денчева се класираха за финала на сингъл при девойките на изключително силния международен турнир от категория J300 на ITF в Пловдив.

Поставената под номер 2 Янева спечели убедително на полуфиналите осмата в схемата Елена Бертя (Румъния) с 6:1, 6:4. Това е четвърта поредна победа за нея без загубен сет.

Номер 3 Росица Денчева детронира шампионката от миналата година Теодора Костович (Сърбия). В повторение на финала от преди година Денчева победи водачката в схемата с 6:3, 7:6(2). Денчева показа страхотен характер и успя да обърне втория сет от 2:5. Така тя се класира за финала с четири победи и нито един загубен сет.

По-късно днес европейските шампионки на двойки до 16 година Янева и Денчева ще играят на полуфинал и в турнира на двойки. Първите поставени българки ще играят срещу Ева Йонеску (Румъния) и Неус Торнер Сенсано (Испания).

Достойно представяне направи и Анас Маздрашки при юношите. Българинът взе сет на водача в схемата и 10-и в световната ранглиста Ян Кумстат (Чехия). Маздрашки отстъпи на полуфиналите с 6:2, 0:6, 3:6. Преди този мач той записа три поредни победи без загубен сет.

По-късно днес Александър Василев ще играе във финала на двойки при юношите. Василев и Тео Папамаламис от Франция, поставени под №4, ще играят срещу вторите в схемата чехи Ян Кумстат и Ян Климас.