Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще се изправи срещу Микаел Имер или Иля Ивашка в първия си мач (от втория кръг) на турнира Sofia Open. 

Гришо се завръща на турнира за пръв път от 2017-та година, когато спечели титлата, надигравайки Давид Гофен в сблъсъка за трофея. За да повтори това си постижение обаче, то Григор ще трябва да се потруди сериозно, защото ще трябва да премине през серия от сериозни съперници.

Като един от поставените топ тенисистът ни пропуска по право първата фаза и ще започне направо от осминафиналите. Гришо два пъти игра с Ивашка миналата година и първо го победи на клей в Женева с 6:4, 6:4, а после му отстъпи с 2:6, 6:7(4) на открит твърд корт във Вашингтон. 

Димитров не се е изправял срещу Имер досега в кариерата си. 

Ако преодолее първото си препятствие, Григор го очаква дуел с някого измежду Лоренцо Сонего, Бернабе Сапата Мирайес, Холгер Руне или Тим ван Райтховен.

В същата половина попадна двукратния носител на трофея Яник Синер, който може да бъде съперник на родния ни представител във фазата на полуфиналите, като в четвъртината на италианеца дебнат и звезди от ранга на Стан Вавринка и Фабио Фонини, които ще се сблъсъкат още на старта.

Димитър Кузманов започва срещу квалификант, а после може да премери сили с някого измежду Джак Дрейпър и Душан Лайович. 

Александър Лазаров ще играе срещу Ижи Лехечка, а след това го очаква доста по-сериозно изпитание в лицето на един от поставените Лоренцо Музети.