Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол и легендарен играч от миналото - Любо Ганев, съзря заговор, който да го извади от ръководството на централата, алармира самият той. На заседание на Управителния съвет в понеделник е свикано извънредно Общо събрание, на което да бъдат изключени и добавени нови хора в ръководството на федерацията. То ще се проведе в последния работен ден преди Коледните празници - 20 декември в Казанлък. Като цяло новината и избраната дата са странни. Любо Ганев има обяснение и е сигурен, че има организация той да не попадне в обновения Управителен съвет.

Със сигурност очаквам аз да отпадна. Напоследък такива бяха индикациите, но това е нормално. В крайна сметка Управителният съвет има думата. Аз винаги съм помагал на българския волейбол. Всичко, което съм постигнал е благодарение на волейбола, и ще продължа да го правя, без значение дали съм член на УС, или не, сподели Ганев за Нова тв.

За конфликт между бившият играч и президента на централата Данчо Лазаров се говори "на ухо" из медии и волейболните среди от месеци. Най-яркото доказателство, че между двамата нещата не са наред дойде, когато Ганев се похвали, че дарява 700 топки чрез фирмите си на волейболните отбори и федерацията.