Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова съобщи, че преустановява тренировки за известно време, а причината е обостряне на хронична контузия в дясното рамо. 

За последно пловдивчанката се включи в основната схема на Откритото първенство на САЩ. В първия кръг тя загуби от Дария Касаткина от Русия. Цвети Пиронкова не успя да повтори сензационното си представяне през 2020 г. Тогава тя се завърна на корта след повече от година извън активния спорт заради раждането на сина ѝ Александър. В Ню Йорк българката достигна до четвъртфиналите.

"Здравейте! 

Включквам се с не много прятни новини. Поради силно обостряне на хронична контузия в дясното ми рамо, се наложи да преустановя тренировки и участията си в турнири. 

През последните 4 седмици се подлагам на интензивна терапия за възстановяване и вече започвам да раздвижвам ръката си без да изпитвам болка. Прогнозите са добри, но е необходимо време и почивка. 

Благодарности на Д-р Стаматов, Д-р Думанова и целия екип на медицински център "Етика" Пловдив, за професионализма, отношението и положените грижи", написа Цвети в социалните мрежи.