Най-добрият ни тенисист Григор Димитров взе съдбоносно решение за своето бъдеще. Той официално обяви, че се разделя със своя треньор Дани Валверду. След вчерашния ми мач седнахме с треньора ми от дълго време Дани Валверду. След три страхотни години пътищата ни ще се разделят. Имахме знакови моменти в кариерите си заедно и невероятни моменти на корта. Искам да благодаря на Дани за всичко, което направи за мен и му желая единствено всичко най-хубаво в бъдещите му начинания, написа Димитров.

Новината идва по-малко от два часа след решението на Димитров да не участва във втория си двубой от турнира на двойки в Мадрид, където си партнира с Карен Хачанов и с когото елиминираха в първи кръг четвъртите поставени Себастиан Кабал и Роберт Фера с 6:2, 7:5. Причината бяха възобновените болки в рамото, които от тази година не спират да го тормозят, но всъщност имаха сериозно влияние и върху представянето му през 2018-а. Преди това Гришо отпадна на сингъл от американеца Тейлър Фриц след два тайбрека.

Димитров и Валверду започнаха съвместна работа през 2016 година, а 2017-а е най-добрата в кариерата на българина. Тогава той спечели турнирите в Бризбън и София достигна да полуфинал в Открития шампионат на Австралия, загубен в петсетов епичен мач от Рафаел Надал, грабна първа Мастърс титла в Синсинати и спечели финалния Мастърс на 8-те най-добри в Лондон, което го изкачи до рекордното му трето място в световната ранглиста.

След това двамата решиха Гришо да играе с нова ракета, но постепенно резултатите му паднаха, а болките в рамото се усилваха и той пропусна два месеца в началото на тази година и се свлече до 49-о място в света. От известно време в щаба на Григор се включи и легендата Андре Агаси, но засега не е ясно дали ще продължи да помага на българина.