Най-добрият ни тенисист Григор Димитров заяви, че е доволен от работата си с треньорския тандем Радек Щепанек-Андре Агаси. Наскоро Гришо се раздели с Дани Валверду, а бившият чешки тенисист Щепанек ще работи с българина поне до провеждащия се в момента Ролан Гарос. Вчера Димитров победи Янко Типсаревич в първия кръг с 3:2 сета, след което похвали треньорите си.

Намирам за интригуващ стила на игра, който Щепанек изповядваше. Постигнал е толкова много, справяше се толкова добре, много е креативен. Мисля, че точно това ми у нужно сега, особено като не играя много мачове, заяви Гришо.

С Агаси Имаме много специална връзка. Познаваме се от толкова много години. Започнахме да говорим малко по-често и да обсъждаме колко седмици ще ни трябват, колко седмици ще работим заедно. Сега всичко това е в миналото и работим прекрасно. Андре и Радек се разбират прекрасно, така че това е страхотна пакетна сделка за мен. Всички сме на една вълна, коментира Григор Димитров.

Агаси винаги казва нещо, когато очакваш най-малко. Понякога очакваш да направи някакъв коментар, а той не го прави. Сякаш играе психологически игри с теб постоянно, това прави работата с него много интересна, кара те да мислиш. Винаги казва: Имам две идеи - тази и тази. Всеки път, когато каже това, то остава в главата ми още два, три дни и аз продължавам да си задавам въпроси. Всеки ден откривам нещо ново, заради което вечно ще съм му благодарен, каза още българският тенисист.