Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва с победа участието си на турнира "Coupe Rogers" от серията "Мастърс" в Монреал. 24-годишният хасковлия, поставен под номер 14 в схемата, надделя с 6:4, 7:5 в първия кръг над коравия украинец Александър Долгополов, който попадна в основната схема, след като преодоля квалификациите. Срещата трябваше да започне в 19,30 часа българско време, но се забави с около 90 минути заради дъжд. Миналата година българинът достигна до 1/2-финалите на престижното състезание в Канада, съобщи sportal.bg.

Григор спечели трудно първите си две подавания в мача, като трябваше да отразява точки за пробив в тях. При 3:3 пробивът пак "висеше", но и този път 17-ият в световната ранглиста българин се измъкна. 69-ият в света в момента Долгополов печелеше с лекота подаванията си, но при 4:5 се пропука - точно, когато сервираше за оставане в сета. В десетия гейм Григор получи 2 сетбола при 15:40 и реализира втория, с което измъкна първата част.

Още в първото подаване на украинеца във втория сет Григор имаше брейкпойнт, но не успя да пробие, а веднага селд това самият той загуби подаването си. Долгополов затвърди пробива и поведе с 3:1, после с 4:2 и 5:3. При 5:4 украинецът сервираше за изравняване на сетовете, но допусна неточности, а Димитров показа стабилна игра и изравни за 5:5. След това Димитров излезе напред в резултата при 6:5 и в 12-ия гейм Долгополов трябваше да сервира за оставане в двубоя. Украинецът обаче не се справи с тази задача. Той допусна изоставане от 0:40, което означаваше три поредни мачбола за Григор. При първия Долгополов притисна Григор на бекхенд и това доведе до 15:40. Вторият мачбол бе отразен с ас, но при третия украинецът не издържа и топката се спря в мрежата след негов удар - победа за българина.

Във втория кръг Димитров ще играе с американеца Джак Сок, който прекърши французина Адриан Манарино след трисетова битка американеца Джак Сок с 6:2, 2:6, 7:6 (5). Сок разгроми с 3:0 Григор в първия кръг на "Ролан Гарос" тази година и нашето момче има да си връща.

TrafficNews.bg