Най-добрият ни тенисист Григор Димитров излиза отново на корта днес за мача си от третия кръг на турнира от Големия шлем Ролан Гарос в Париж. В предишния си мач Гришо грабна великолепна петсетова победа срещу коравия хърватин Марин Чилич и сега апетитите и самочувствието му са на друго ниво. Днешното препятствие обаче ще бъде не по-малко трудно - шампионът тук от 2015 одина и финалист от 2017-та Стан Вавринка. Мачът между двамата е последен от програмата на корт "Сюзан Леглен" и се окачва да започне около 18 часа българско време.

В първата среща на този корт белгийката Елизе Мертенс ще мери сили с латвийката Анастасия Севастова от 12,00 часа. След това на корта излиза шампионът от 2009 година Роджър Федерер, който ще има за противник норвежеца Каспер Рууд. Следва женски мач - миналогодишната финалистка Слоун Стивънс срещу словенката Полона Херцог, а после идва ред и на битката между Григор и Вавринка.

28-годишният Димитров и швейцарецът ще се срещнат за девети път помежду си, като досега са си разменили по 4 победи. Последните два мача обаче са спечелени от 34-годишния Вавринка, при това на турнири от “Големия шлем”. Миналата година жребият на “Уимбълдън” ги изправи един срещу друг още на старта в Лондон (Вавринка спечели с 1:6, 7:6(3), 7:6(5), 6:4), а същото се случи и на US Open (6:3, 6:2, 7:5 за швейцареца). Гришо и Вавринка ще заформят тази вечер своеобразен Голям шлем - това ще бъде последният, четвърти турнир от Голямата четворка, на който ще играят. Гришо и Вавринка са големи приятели, често играят заедно на двойки. Знаем си и кътните зъби, каза българинът  преди мача.