Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров стартира повече от добре участието си на тазгодишното издание на "Уимбълдън". Поставеният под номер 11 в основната схема на турнира тенисист записа категорична победа с 6:3, 6:0, 6:4 срещу Федерико Делбонис и се класира за втория кръг. В следващата фаза Гришо ще срещне победителя от сблъсъка между словака Лукаш Лацко и американеца Стив Джонсън.

В началото на срещата силите бяха изравнени и двамата тенисисти печелеха без особени трудности подаванията си. Григор взе на нула сервис-геймовете си за 1:0 и 3:2, а впечатление в тези първи минути на двубоя направи фактът, че липсваха продължителни разигравания. В шестия гейм хасковлията имаше брейкпойнт, но след грешка от форхенд той не стигна до пробив. Делбонис измъкна подаването си и изравни за 3:3. При 4:3 Димитров отново притисна опонента си, като си заслужи овациите на публиката с чудесен форхенд уинър по правата. Аржентинецът спаси още две точки за пробив, но при третата се пропука и изостана с 3:5. С чудесен сервис-гейм на нула и с ас Григор затвори частта при 6:3 след малко повече от половин час игра, съобщи sportal.bg.


Вторият сет бе почти безпроблемен за Григор, който не даде нито гейм на своя съперник. Още в началото българинът стартира с пробив. Единствено във втория гейм Димитров показа колебания. Той сервираше и за малко да допусне връщане на пробива след като губеше с 15:40. Въпреки това Гришо показа класа и не позволи на Делбонис да се върне в мача, като обърна нещата в своя полза и затвръди пробива си за 2:0. До края на сета българинът бе безпощаден и направи още два пробива, като в същото време безпроблемно печелеше и своите подавания и в така се наложи с 6:0.

В третия сет Делбонис оказа повече съпротива и макар и трудно успяваше да печели своите подавания, като същото правеше и Димитров до 4:4. Тогава българинът направи безапелационен пробив на нула, а след това спечели и собственото си подаване, с което затвори и сета и мача с 6:4 в своя полза.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg