Григор Димитров и Цветана Пиронкова започват участието си в Уимбълдън. Най-добрият ни тенисист, който е поставен под номер 11 в схемата при мъжете, ще стартира срещу аржентинеца Федерико Делбонис.

През миналагодишното издание на турнира българинът отпадна на крачка от битката за титлата. 24-годишният хасковлия ще се изправи срещу Федерико Делбонис на корт номер 1. Двубоят между двамата е трети в прогрмата, а първата среща за деня между Серена Уилямс и Маргарита Гаспарян е в 15,00 часа. След това е сблъсъкът между Симоне Болели и петия в схемата Кей Нишикори (Япония). Това означава, че 11-ият поставен Григор и аржентинският му съперник едва ли ще излязат на корта преди 19,00 часа българско време, съобщи bnt.bg.

Пиронкова ще играе с поставената под №30 в основната схема Белинда Бенчич от Швейцария. 18-годишната Бенчич е сред най-обещаващите млади тенисистки в света и е определяна от букмейкърите като фаворитка в предстоящия мач. Срещата е втора в програмата на корт номер 18. Преди това има двубой от мъжката схема между Лиъм Броуди и Маринко Матошевич. Техният спор започва в 13,30 часа българско време, което означава, че Пиронкова би трябвало да е на корта около 15,00 часа българско време.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg