Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изстрада голяма победа в епична петсетова битка с Марин Чилич във втория кръг на турнира от Големия шлем Ролан Гарос. Гришо напомни за най-добрите си дни и пречупи коравия хърватин с 6:7 /3/, 6:4, 4:6, 7:6 /2/, 6:3 във вълнуващ и зрелищен гладиаторски двубой, в който двамата си размениха истински бомби от дъното на корта. Това бе втора петсетова победа на българина в Париж след тази в неделя срещу Янко Типсаревич.  В третия кръг Димитров ще срещне швейцареца Стан Вавринка, който е печелил титла от Ролан Гарос. Мачът най-вероятно ще бъде в петък.

Гришо два пъти изоставаше в сетовете, но показа невероятен характер и успя да отвърне на мощните атаки на Чилич. Към края на мача се хвана за болното рамо, което явно го болеше, но издържа. Първите 4 сета се развиха огледално, като Димитров успя да вкара двубоя в решителна пета част с убедителен успех в тайбрека. Това му даде психологическо предимство и той поведе с 5:2 след два пробива. Затварянето на мача обаче се оказа не толкова лесно. Гришо пропусна два мачбола на свой сервис и в крайна сметка бе пробит. На сервиса на Чилич обаче Гришо игра спокойно и уверено, успя отново да пробие, с което спечели и битката след 4.23 минути игра.

Григор заби 15 аса и вкара 63 процента от първия си начален удар, направи 60 уинъра и 45 непреизвикани грешки срещу 58 и 58 на Чилич. Също така българинът показа отлична успеваемост на мрежата, като успя в 81 процента от отиграванията си там.