В Париж беше изтеглен жребият за турнира по тенис от Големия шлем "Ролан Гарос".

При мъжете Григор Димитров е 28-и в схемата и очаква в първия кръг тенисист от квалификациите. При успех на старта българинът ще срещне във втория кръг победителя от двубоя между финландеца Емил Руусувуори и представителя на домакините Грегоар Барер. 

Ако стигне до трети кръг, там най-вероятно Димитров ще се изправи срещу осмия поставен Яник Синер.

Адриан Андреев също има шанс да попадне сред 128-те най-добри, ако спечели утре в последния кръг на квалификациите. Софиянецът може да играе в схемата не само срещу Димитров, но също така срещу първите двама в схемата - Карлос Алкарас и Даниил Медведев, както и срещу друг тенисист, преминал през пресявките.

Виктория Томова ще играе с рускинята Екатерина Александрова в първия кръг при дамите на Откритото първенство на Франция по тенис, стана ясно от тегления в Париж жребий.

Александрова е поставена под номер 23 в схемата на "Ролан Гарос", като до момента двете тя има една победа и една загуба срещу първата ракета на България. И двата мача, които са съответно от 2016 и 2018 година, са решени в три сета.

При победа на рускинята във втория кръг Томова ще играе срещу германката Анна-Лена Фридзам или квалификантка. При нова победа в третия кръг българката може да срещне номер 14 в схемата Беатриз Хадад Мая от Бразилия, а в четвъртия кръг е възможно да срещне шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина от Казахстан. 

Томова е във втората четвъртина на жребия, като в горната му половина са още шампионката и водачка в световната ранглиста Ига Швьонтек от Полша, както и миналогодишната финалистка Коко Гоф от САЩ.