Единственият българин в тенис елита Григор Димитров не можа да се класира на финала на турнира от сериите АТР 250 в Мелбърн след драматично поражение в оспорван дуел с 5:7, 6:7(9) срещу типичния сервис-бот от САЩ Максим Креси.

Гришо имаше възможността за първи път от Ротердам 2018 година да стигне финал, но се препъна в препятствието преди него, както се случваше и в предишните му седем участия на такава фаза оттогава. Днешният съперник на българина беше същински бомбардировач от начален удар, който изпълняваше дори вторите си сервиси със средно над 190 км/ч и само няколко секунди разконцентриране в края на първия сет донесоха предимство на Креси, пише Sportal.

В последните два сервис-гейма на новия член на топ 100 Григор имаше шансове за пробив, но точно тогава идваха безпощадните стрели от началния удар на американеца. В тайбрека пък Димитров имаше два сервиса, с които да вкара мача в трети сет, но направи нехарактерни две грешки от форхенд от водещи позиции. Впоследствие Гришо отрази три мачбола, но при четвъртия не успя и трябваше да приеме поражението.

Все пак, българинът отново демонстрира борбеност и непримиримост, с каквито се отличи в предишните си два двубоя в Мелбърн, когато постигна обрати и направи пробиви в моменти, когато съперниците му Факундо Банис и Ботик ван де Зандсхулп сервираха за победата.