Най-добрият български тенисист Григор Димитров може да изиграе два мача в петък от турнира “Мъри Ривър Оупън”, който е подгряващ за Аустрелиън оупън. 

Поради положителна проба в хотела, в който се намират над 500 от тенисистите и официалните лица те бяха карантинирани в рамките на 48 часа. Това наложи мачовете от днешния ден да бъдат отложени. 

Григор се изправя срещу представителя на домакините Алексей Попирин в трети мач на корт номер 3, чиято програмата започва в 02:00 часа сутринта. Преди нашата първа ракета трябва да се изиграят срещите Виктория Азаренка - Юлия Путинцева и Бетани Матек-Сандс - Анет Контавейт.

Това означава, че Григор Димитров ще излезе на корта около 05:00 часа сутринта наше време. Ако победи пък може да очакваме нов негов в петък с победителя от двойката Джеймс Дъкуърт - Корентен Муте.

В женската част на турнира беше взето решение мачовете да се проведат в съкратен формат. Така вместо трети сет ще има шампионски тайбрек. 

Ситуацията с коронавируса обърка много плановете на Аустрелиън оупън, като първо се наложи квалификациите да се играят в Дубай, а след това при пристигането си в Мелбърн повечето тенисисти бяха принудени да бъдат под карантина за 14 дни, като те не излизаха от стаите си в хотела.