България ще гостува на Република Южна Африка през месец септември за "Купа Дейвис" - неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже. След два сезона в група III България вече е в група II на зона Европа/Африка. По регламент домакините от Република Южна Африка трябваше да определят дали срещата ще се играе през април или септември. Мачовете ще се играят през втората седмица на септември.

Вече е ясно, че Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев ще бъдат част от националния отбор. Пловдивчанинът Димитър Кузманов стигна номер 250 в световната ранглиста след участието си на полуфинал на "Чалънджър" в Буенос Айрес през ноември. Той е на един спечелен мач на сингъл от изравняването на рекорда на настоящия капитан и негов съгражданин Тодор Енев, пише sportal.bg.

Адриан Андреев е номер 3 в класацията на ITF за юноши до 18 години. През 2018-а той стана шампион на двойки на Откритото първенство на САЩ и игра финал също на двойки на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Александър Лазаров стана първият българин, преминал квалификациите на турнира "София Оупън". От днес той влезе в ранглистата на АТР като номер 490.

Промоцията в група II стана възможна благодарение на класирането ни в ранглистата и на добрите позиции на Стефан Цветков - президент на БФТ, член на борда на директорите на Международната федерация (ITF), председател и участник в две важни комисии и член на борда на директорите на световното за смесени отбори "Хопман къп".