Голямо спортно събитие ще се състои край Хисаря на 8 и 9 октомври – мотокрос купа „България”.

Сили на мотополигон Хисаря ще мерят над 100-120 състезатели, съобщиха организаторите – председателят на ОбС Хисаря инж. Найден Павлов и председателят на Мотоциклетен спортен клуб „Хисаря“ Боян Илинов. В събота, на 8 октомври от 12.00 часа започват тренировките на състезателите, а след това са квалификациите от 14.30 часа.

Кулминацията на събитието е в неделя – 9 октомври. Официалното откриване на състезанието е от 10.00 часа, а награждаването на призьорите в Мотокрос Купа „България“ ще бъде в 16.30 часа. Мотокрос купа „България” (МХ КУПА БЪЛГАРИЯ) представлява серия от състезания, (осем на брой) по мотокрос, които не са част от Републиканския шампионат по мотокрос организиран ежегодно от БФ Мотоциклетизъм. Доброто представяне на това събитие като организатори обещава още в следващия сезон 2023 инж. Павлов и местния мотоклуб „Хисаря“ да бъдат домакини на Републикански Шампионат по мотокрос. Мотополигонът край Хисаря е с площ 120 дка, а почвата е песъчлива, което е благоприятно за дисциплината мотокрос. Трасето е аткрактивно, предлагащо интересни предизвикателства и за професионалисти, и за начинаещи.

Очаква се на това първо по рода си мащабно събитие в Хисаря да дойдат хиляди зрители – любители на екстремните спортове. Организаторите съобщават още, че мотополигонът разполага с четири трапеца, две ролетки, петнадесет много добри виражи и седем единични скокове. Бидейки с убеждението, че спортът е най-добрата реклама за една община, ние от МСК „Хисаря“ сме твърдо решени да възродим моторните спортове и поставим още една емблема на община Хисаря – емблемата МОТОКРОС, казват още организаторите.