Женският отбор на Марица (Пловдив) проведе първата си тренировка в зала ВакъфБанк Спор Сарайъ преди утрешния сблъсък със световните и европейски клубни шампионки от ВакъфБанк (Истанбул) от Група А на Шампионската лига по волейбол. Заниманието на 14-те волейболистки под ръководството на старши-треньора Иван Петков и неговия щаб бе изгледано от представители на голям брой български медии, пристигнали в турския мегалополис, за да отразят двубоя.

Жълто-сините отпътуваха от своята база в зала Лаута рано тази сутрин и няколко часа по-късно пристигнаха благополучно край Босфора. В късния следобед те проведоха и 90-минутната си официална тренировка в кокетната зала на домакините. Всички състезателки са здрави и в отлично настроение. Въпреки че именитият им опонент е тоталният фаворит в утрешната среща, българските шампионки нямат намерение да излязат на терена като обречени и са готови да направят всичко възможно да поднесат изненада.

Мачът от четвъртия кръг в груповата фаза на Шампионската лига е с начален час 17:00 часа на 6 февруари и ще бъде излъчен пряко по Diema Sport 2 HD с обичайното Студио Волейбол преди и след двубоя. Турската телевизия Smart Spor също ще предава срещата. Новата онлайн телевизия на ЦЕВ EuroVolleyTV пък ще покаже мача директно в интернет.