Супер цени на билетите предвиждат от волейболната ни федерация за едно от най-големите и атрактивни спортни събития в Пловдив за годината – турнира от Лигата на нациите при мъжете. Надпреварата е на 28, 29 и 30 юни в Колодрума с участието на България, Иран, Сърбия и САЩ. Билетите ще струват 10,15 и 20 лева на ден, което означава, че на тези цени ще могат да се гледат два мача. Предвиждат се и пакетни билети от 50 лв за трите дни. Очаква се срещите да започват в 17 и 20.30 часа, като националите ще играят в по-късния час.

Очаквам този интерес на пловдивската публика към Марица да се пренесе и към мъжкия национален отбор, който за пръв път ще играе в Пловдив, коментира президентът на федерацията Данчо Лазаров, който разгледа Колодрума в компанията на кмета на Пловдив Иван Тотев, зам. кмета Георги Титюков, президента на Марица и член на УС на централата Илия Динков и изпълнителния директор на федерацията Станислав Николов. Доста години играехме само във Варна, тъй като само там имаше зала. Сега имаме повече възможности в лицето на Пловдив, София и Русе. Очаквам Лигата на нациите да се превърне в едно страхотно събитие. Турнирът ще бъде стъпка към олимпийската квалификация във Варна в средата на август. Благодаря на кмета Иван Тотев и Община Пловдив за усилията на Пловдив за това домакинство. Вече започваме организацията, каза още Данчо Лазаров.

Той допълни, че България е спечелила олимпийската квалификация във Варна срещу 250 000 долара, макар че необходимата сума е била двойно по-голяма. През 2012 година Матей Казийски напусна по различни причини, които не бяха персонални. Какво ще направим ние – това е наша работа, но се надявам Матей да размисли и да се върне в националния отбор. Каза още Данчо Лазаров.

Колодрума разполага с 6400 седящи места, поясни кметът Иван Тотев. Минимумът за състезания от подобен ранг е 5000 седящи места. Голям волейбол феновете в Пловдив ще гледат още на 20 и 26 февруари, когато женският тим на Марица посреща съответно френския Безие и германския Щутгарт в Шампионската лига.