Германският състезател по спортна гимнастика Фабиан Хамбюхен иска да закупи като сувенир висилката, на която снощи спечели олимпийската титла в Рио де Жанейро.

28-годишният спортист е готов да заплати на организаторите уреда, на който триумфира, за да го отнесе в родината си като скъп спомен.

"След края на състезанието и интервютата в миксзоната се върнах в залата, за да си направя снимка за спомен с висилката. Тогава ми хрумна една мисъл: "Хей, трябва да купя този уред. Би било глупаво да го оставя да стои там", коментира Хамбюхен.

Той вече е разговарял за идеята си с германската компания "Шпийт", която е направила висилката, а оттам са му отговорили, че това не би трябвало да бъде проблем. "Това ще ми струва около 5 хиляди евро, така че смятам, че ще си заслужава",

Хамбюхен планира да постави висилката на почетно място в тренировъчния център в германското градче Вецлар, където се подготвя.

"Емблемата с олимпийските кръгове е на прътовете, а аз ще добавя и моя автограф, с което ще направя висилката единствената подобна", заяви той.

Германецът спечели първата си олимпийска титла, след като на висилка спечели сребро в Лондон 2012 и бронз в Пекин 2008.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg