Феновете на всички футболни клубове у нас се обединиха с общо искане – достъп до стадионите по време на мачове. Футболните привърженици написаха отворено писмо до всички отговорни институции у нас. Ето и какво написаха те, като публикуваме писмото без редакторска намеса:

ДО МС, НОЩ, БФС, МФВС

Във връзка предстоящото възобновяване на провеждането на обществени  събития на открито и закрито при спазване на определените изисквания,  ние, клубовете на привържениците на Ботев Пловдив, Левски София,  Локомотив Пловдив и ЦСКА-София заявяваме следното: Традиционната ниска посещаемост по стадионите в България се оказва предимство. Нерядко заетите места са едва 15-20% от капацитета.

Считаме, че допустимата заетост от 30%, която е разрешена за обектите  на закрито като театри, кина и т.н., е повече от достатъчна за  провеждането на всякакви футболни срещи. Нашите аргументи в подкрепа на това са следните:

1. Стадионите са изключително просторни обекти на открито.

2. Традиционно ниската посещаемост на срещите от нашето футболно първенство е под 30% от капацитета на обектите.

3. С поведението си по време на епидемията привържениците на  футболните отбори дадоха впечатляващ пример за отговорно поведение в извънредна обстановка.

4. Евентуално натоварване на подходите към стадионите не превишава това на градския транспорт или на централната улица на всеки български град.

Горните аргументи ни дават основание да отправим апел до всички  отговорни страни да подходят благоразумно и допустимият процент заетост на футболните стадиони да бъде определеният и за другите  обществени обекти – 30%.

Припомняме, че феновете на Локоморив Пловдив вече пуснаха такова искане. Вижте и всички точки,които поставиха те до институциите:

Феновете на Локо искат публиката да се върне на стадионите! Изтъкнаха седем причиниПривържениците изпратиха открито писмо до институациите в България