Феновете на Ботев Пловдив чрез трите си организации пуснаха писмо до БФС и спортния министър Красен Кралев заради билетите за реванша с ЦСКА за Купата на България. От "Сдружение ПФК Ботев" и„Сдружение Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“, Организирани фракции Бултрас питат поради каква причина ще се дадат само 300 билета за реванша с „червените” и задават редица други въпроси.

Ето и цялото писмо:

УВАЖАЕМИ Г – ЖИ/Г-ДА,
"Сдружение ПФК Ботев", „Сдружение Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“ и Организирани фракции Бултрас са организациите, които имат за основна цел да защитават интересите на привържениците на любимия ни футболен клуб Ботев Пловдив.
Във връзка с провеждане на среща реванш от турнира Купа на България на 23.06.2020г. между отборите на ЦСКА и Ботев Пловдив, получихме официална информация от отбора домакин ще бъдат предоставени 300 / триста/ билета за публиката на Ботев Пловдив.
Предвид приетите правила за посещение по време на извънредна епидемиологична обстановка, въведени от Министъра на здравеопазването, както и колизията им с правилата за посещение на футболни срещи, уредени с законови и подзаконови актове, моля да ни дадете отговор на следните въпроси:
-       Какъв е капацитетът на стадион „Българска Армия“ ? Има ли определен капацитет и какъв е той на сектор за привърженици на гостуващия отбор?
-       Какъв е процентът на билетите от общите допустими в момента, който трябва да бъде предоставен на гостуващите привърженици?
-       Какъв е броят на билетите, които трябва да се предоставят за привържениците на Ботев Пловдив за срещата на 24.06.2020г.?

Моля да ни дадете незабавен отговор, като считаме, че при провеждането и
определянето на правилата трябва да се спазва принципа на феърплей и
равнопоставеност на отбор домакин и отбор гост, както и на техните
привърженици!

С уважение:
"Сдружение ПФК Ботев"
„Сдружение Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“
Организирани фракции Бултрас