Евелина Николова направи драматичен обрат в последните 10 секунди от четвъртфиналната си схватка и се класира за предпоследната фаза на турнира по борба в японската столица Токио представителката ни в категория до 57 кг при дебюта си на Олимпийски игри. Ева изоставаше с 2:3 от молдовката Анастасия Ничита, но осъществи две успешни атаки за по 2 точки в заключителния момент и усилията ѝ бяха възнаградени.

На полуфиналите в Токио 2020 Николова ще се изправи срещу състезателката Беларус Ирина Курачкина. Другият полуфинал пък противопоставя две олимпийски шампионки - Рисако Кавай от Япония и Хелън Луис Марулис от САЩ. Въпросните схватки са насрочени за след  12:15 часа.

Междувременно Георги Вангелов не можа да се класира на полуфиналите в свободната борба до 57 кг на Олимпийските игри в Токио 2020, след като загуби с технически туш (4:14) от азиатския шампион и бронзов медалист от Световното първенство в Нур-Султан, Казахстан, през 2019-а Кумар Рави от Индия.

За съжаление, Вангелов записа победа и поражение в дебюта си на най-големия спортен форум, като може да се надява индиецът да го изтегли през репешажите в битка за бронзов медал. Това ще стане ясно след 12:15 часа днес, когато са насрочени полуфиналните схватки.