Най-ниската оферта за построяването на ст. „Христо Ботев” е била дадена от фирма ПИМК, научи TrafficNews.  Вчера приключиха пазарните консултации за строителството на Колежа, като пет фирми подадоха индикативни оферти за остойностяване на количествените сметки за доизграждане на стадион „Христо Ботев“.

Най-ниската е била дадена от ПИМК ООД, като тя е на стойност от 38,9 млн. лева. Останалите четири фирми са дали по-големи оферти - Адлер-ИН“ ЕООД, „ Маридел 2012“  ЕООД,  „Пътинженеринг“ ЕООД и „Сиенит стротелна група“ ЕООД, които стигат до 46,8 млн. лева.

От Община Пловдив ще се съобразят с офертите на фирмите, за да изготвят същинската обществена поръчка за стадиона.  Очаква се това да се случи до няколко седмици. Пред TrafficNews собственикът на ПИМК Илиян Филипов заяви:

„Убеден съм, че с тази сума ще се построи стадионът. Вероятно обществената поръчка ще бъде пусната със срок на изпълнение 2 години, но ние може да се справим за година и половина най-много.  Ще работим по 7 дни в седмицата, за да завършим по-бързо стадиона, ако спечелим поръчката”, каза Филипов.   

След пускането на същинската обществена поръчка изпълнител може да се избере за 40 дни, което означава, че строителството на Колежа може да започне в началото на август.

Към момента има осигурено финансиране от 25 млн. лева. Те няма да бъдат достатъчна за цялостната реновация на съоръжението. Премиерът Бойко Борисов още при посещението си в Пловдив заяви, че ако парите недостигат ще бъдат покрити. Освен цялостния строеж на ст. „Христо Ботев”, се предвижда и построяването на многоетажен паркинг. Той обаче вероятно ще бъде в отделна поръчка.

5 фирми поискаха да строят стадион "Христо Ботев"Най-ниската индикативна оферта е 38,9 млн. лв.