Имаме финансова стабилност и сме заредени  с оптимизъм. Това обяви на днешната пресконференция старши треньорът на Ботев (Пловдив) Петър Пенчев, преди старта на първата тренировка за новия сезон.

"Разговарях с Адам Стаховяк и Томаш Иршак, които ми заявиха, че ще си търсят други отбори. Същото важи и за Мариян Огнянов, която продължава кариерата си в Румъния. Напускат ни силни футболисти. С оглед на нашите възможности ще направим всички възможно да привлечем качествени попълнения. Разговарял съм с много футболисти, повечето от тях изчакват отговори от чужбина, други имат валидни договори. Две момчета сега ще започнат с отбора. Търсим футболисти на офанзивни позиции. Такива искахме да привлечем и зимата, но не успяхме. Моята идея е да имаме група от 20 полеви футболисти и трима вратари. 5-6 от юношите, които се представят най-добре, ще тренират с нас. Пламен Николов ще подпише нов договор", каза Пенчев пред журналистите.

Наставникът заяви, че целите на отбора не са фиксирани. Те зависят много от селекцията. Той е спокоен от финансова гледна точка.

 

 Тренировките са от 9:30 и 18:00 часа. Отборът е зареден с оптимизъм.В селекцията на „Жълто-черните”, няма да се включи Иван Цветков, с които още води разговори с ръководството.Отборът напуснаха още Адам Стаховяк, Томаш Иршаки Мариян Огнянов. За новия сезон обаче Пенчев ще разчита на Алекс Колев и Даниел Златков . На проби в клуба се включват две нови попълнения- Момар Ндое,който е юношата на "Атлетико" Мадрид и бившият нападател на Пирин и Левски Даниел Младенов.

Отборът на жълто-черните заминават за 5-дневен лагер във Велинград.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg