Треньорът на Локомотив Пловдив Христо Колев даде днес традиционната си пресконференция на Лаута, на която говори за предстоящото гостуване на шампиона Лудогорец, съобщиха от клуба. Двубоят от 5-ия кръг на „А“ група е в неделя от 20 часа в Разград.

Ето какво каза Христо Колев пред представителите на медиите:

Нямаме сериозни проблеми около състава. Единствено Ванчо Траянов е с контузия, но на него ще му трябва още дълго време, докато се възстанови напълно. Тренировъчната седмица протече нормално и мисля, че сме готови за мача с Лудогорец. Ще играем срещу най-добрия български отбор в последните години. Ще се опитаме да бъдем колкото може по-смели, за да имаме някакъв шанс да спечелим нещо в Разград.

Не вярвам мачът да е по-особен за мен, въпреки че противникът най-вероятно ще бъде воден от мой приятел и бивш съотборник. Така или иначе ние във всяка една среща се опитваме да вземем максималното от това състояние, в което се намираме. Може би двубоят ще е малко по-емоционален, но това е съвсем нормално – ще играем на хубав стадион срещу добър отбор и ще можем да си направим анализ как горе-долу вървят нещата при нас.

От последния ни мач се видя, че има някакви наченки на добра игра и се надявам да продължим по същия начин и срещу Лудогорец.

Относно двамата бразилци, които са на проби – те са момчета на 18 и 19 години. Имат качества, но още не са готови за мъжки футбол. Не знам дали ще имат възможност за достатъчно игрово време, ако евентуално се подпише договор с тях.

Другото момче от Франция, което също е на проби – той може да играе като централен защитник и като ляв бек. Но с него няма да бързаме. Ще видим колко време е необходимо, за да направим правилната преценка.

Относно наложената ни глоба за расизъм – не знам по какъв начин могат да бъдат доказани подобни неща, за да се предприеме такова тежко наказание. Финансовата ситуацията във всички български клубове е доста тежка и мисля, че тези решения трябва да се взимат по-гъвкаво и прецизно.

Аз и преди съм казвал, че единственото нещо, което феновете трябва да правят, е да подкрепят отбора си, независимо в каква ситуация се намира. Имаме нужда от тяхната подкрепа, да идват на стадиона и да окуражават футболистите. В България обаче обстановката малко е объркана. Вместо футболът да бъде празник за нас, да ходим за 2 часа да се забавляваме, ние сме го превърнали в битка и нещо, от което сякаш ни зависи животът. Не, в спорта един ще загуби, другият ще спечели. Така че нека да намерим един баланс в нашите отношения и след като сме истински фенове – нека да подкрепяме отбора. Нищо повече не се иска.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg