Световният номер 1 в тениса Новак Джокович отговори на критиките срещу провеждането на демонстративния му турнир Adria Tour. Първото издание на събитието се проведе миналият уикенд в Белград, а сега предстои втората порция в хърватския град Задар. И в двете събития участва и нашият Григор Димитров, който вече е в Задар.

Чух негативните изказвания по наш адрес, идващи най-вече от Запада. Че не сме спазвали дистанция, пускали сме деца и публика, а по това време на запад имало карантина. Трудно е да се обясни на някои хора, че ситуацията в Сърбия и околните страни е много по-различна. От първия ден организацията на Adria Tour е протичала съвместно всички разпоредби на правителствата и са взети необходимите предпазни мерки. Никога не сме нарушавали правила, изчакахме търпеливо да паднат ограниченията.

Много съм доволен, защото за толкова малко време осъществихме това събитие, което е много добро не само за тениса, а и за спорта като цяло. Обикновено за такива събития са необходими шест месеца, а ние само за един успяхме да го направим. Положихме много усилия и постигнахме голям успех, коментира Джокович пред “Евроспорт”.