Пловдивското карате отново е на европейския връх, при това – в двойна доза! Двама представители на АСКК Тракия станаха шампиони на шампионата на Стария континент във Вилнюс, Литва по карате шинкиокушин за мъже и жени.

Сенсей Валери Димитров за пореден път доказа огромната си класа грабна 19-тата си европейска титла. Съотборничката му Иванка Делева също спечели златния медал, като за нея това е второ европейско отличие с най-ценния блясък. През ноември миналата година двамата станаха абсолютни европейски шампиони, а сега триумфираха в категориите си.

В категория до 85 кг Валери премина през първите три кръга без никакъв проблем, като преодоля всичките си противници /от Испания, Беларус и Грузия/ още в редовното време с много технична и зрелищна игра. Трудности имаше заради съдиите, които не искаха леко да присъдят победата на българина, и дадоха шанс на литовските състезатели да разгърнат потенциала си в полуфинала и финала. Там нашият каратека игра с продължения, но показа, че е най-добрият. 
 
При 65-килограмовите Иванка Делева прегази противничките си от Украйна и Белгия още в редовното време. На полуфинала и финала се изправи срещу две литовки, които също се опитаха да затруднят нашето момиче, но тя не даде шанс на нито една от тях. С продължения и много силна игра Делева стана отново шампионка. 
 
Другите наши представители във втория ден отпаднаха още в първи кръг. Мирослав Милев в кат. до 85 кг загуби от състезател на Азербайджан, след като показа много добра игра, но малко не му достигна за да продължи в надпреварата. На Тодор Тодоров в кат. до 95 кг се отключи стара травма и той не успя да завърши срещата. Така нашите каратеки приключиха участието си с три медала за България - Цветан Урумов с бронзов в кат. до 75 кг, и златните на Иванка Делева и Валери Димитров.