Пловдивчанинът Димитър Кузманов, който е втора ракета на България по тенис загуби втората си среща от квалификациите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Мико отстъпи пред 254-тия в света германец Тобиас Камке с 5:7 4:6.

Пловдивчанинът започна отлично срещата от пресявките на тазгодишния Аустрелиън Оупън и изглеждаше в отлична позиция да атакува класиране за финалния кръг в схемата, само че напрежението сякаш натежа твърде много върху плещите на Кузманов.

Срещата стартира отлично за българина, който осъществи серия от цели девет поредни точки и се изстреля напред в резултата с 3:0 гейма, а в последствие и с 5:2. Тогава дойде и спадът в играта на пловдивчанина и той багуби сета със 7:5 гейма. 

Негативната серия продължи и във втория сет, когато още на старта втората ни ракета допусна пробив. Въпреки, че веднага реализира рибрейк и успя да бъде равностоен до 4:4, Кузманов загуби последните два гейма, а така и сета с 6:4.

По този начин Мико напуска надпреварата в Мелбърн с осем завоювани точки, както и първата си победа в квалификациите на надпревара от Големия шлем.