Председателят на сдружение „Бъдеще за Локомотив" Диан Колев бе любезен да даде обширно интервю за Дарик радио, в което да очертае моментната ситуация в клуба от Пловдив. Той засегна темата за намирането на нов собственик, за възможността това да е Чавдар Александров или Веселин Марешки. Готов ли е Диан Колев и останалите от привържениците, които управляват клуба, да напуснат ръководните позиции?

„ Ситуацията от преди два, три дена не се различава коренно що се отнася до намирането на нов собственик на клуба, заяви за Дарик Диан Колев. Това, което е различно е, че се появиха информации по медиите, за които ние не сме дали никакъв повод. Конкретно за имената, които се цитират мога да кажа следното. Чавдар Александров е мой добър приятел, а и доста сериозен човек и бизнесмен. За мое съжаление той няма абсолютно никакъв интерес към футбола и никога не са водени разговори с него от такова естество. Не знам откъде дойде тази информация за него, че той има интерес към Локомотив. Футболът не му е приоритет и не е воден с него такъв разговор. Погрешна е тази информация, по- скоро е абсолютно невярна."

Противоречива е информацията и за Веселин Марешки, който пред „Преса" заяви,че „Локомотив Пловдив не е на дневен ред". Какво би споделил Диан Колев и по темата „Марешки" ?

„ Пак ще ви повторя, че аз по никакъв начин и никъде не съм използвал споменаване на конкретни имена, категоричен е Колев. Не съм споменавал името и на господин Марешки и на който и да било друг. Не знам и моите колеги да са споменавали имена. А сега се налага ние да опровергаваме информации, които въобще не са верни. Има разговори, но няма съвпадения на имена с тези, които вие цитирате като цяло."

Има ли надежда за Локомотив Пловдив към днешна дата?

„ Надеждата винаги я има, сподели Диан Колев. Не искам да говорим неща, които не са факт, защото това по някакъв начин се обръща срещу нас. Ако кажа,че нещо е готово на 100 процента, а то не е така, то това нещо се обръща срещу мен , а аз не съм такъв човек. Обичам да казвам нещата, когато са на 100 процента готови. Една сделка само подписи да чака, пак може да бъде провалена. Има желаещи да спонсорират клуба, а има и желаещи да закупят акции. Различни са тези две групи. За момента няма нищо финализирано като окончателен вариант. Когато това нещо е факт, то аз ще съм първият човек, който ще го оповести на всички хора."

TrafficNews.bg