Олимпийската шампионка от Нагано 98 Екатерина Дафовска поиска вот на доверие от страна на общото събрание на федерацията по биатлон, на която е председател. Делегатите обаче гласуваха да не влиза в дневния ред на сбирката. Дафовска споделила, че е изморена от интригантите в УС и от страна на един състезател в националния отбор - Красимир Анев, който се оплакваше от отношението на федерацията, съобщава 24chasa.bg.

В същото време обаче общото събрание гласува да се вдигне заплатата на Красимир Анев и той да остане в националния отбор. От 7 години преди началото на подготовката преди всеки сезон самоковецът слага край на кариерата си и обвинява федерацията за лошо отношение. На събранието обаче бе показано, че всичките му искания са били удовлетворени на 100 процента.

Заради това преди общото събрание всички останали национали от най-успешния ни зимен спорт призоваха да се спрат с интригите от страна на член на управителния съвет и Красимир Анев, като застанаха твърдо зад ръководството на федерацията и Дафовска. Направен е бил и опит да се бламира и генералният секретар на федерацията Васил Сивков, като за неговото място е била предложена Павлина Филипова. И това бе отхвърлено от общото събрание.