Ботев обяви, че на Общо събрание на акционерите е увеличил капитала на клуба, за да изчисти задължения към собственика Антон Зингаревич.

Вижте какво написаха от клуба:

Днес, 24 октомври, се проведе Общото събрание на акционерите на ПФК Ботев АД. В дневния ред беше въпросът за увеличаване на капитала на клуба.

Това решение бе взето единодушно от всички участници в общото събрание. Увеличението на капитала ще позволи на клуба да изплати всички заеми към мажоритарния собственик, натрупани през 2022 г. и превърнати в капитал.

Антон Зингаревич: „Всички наши действия са насочени към устойчиво развитие и стабилно финансиране на клуба. Както казах по-рано, клубът няма да има дългове и тази стъпка е с цел да изпълня думата си. Всички направени от мен инвестиции ще останат в клуба и ще бъдат използвани за развитието на Ботев.”

Борис Гиздаков: „Сдружение на ПФК Ботев беше и си остава надежден партньор на мажоритарния собственик в интерес на нашия любим клуб. Удовлетворени сме, че г-н Зингаревич изпълнява задълженията си, насочени към устойчивото развитие на клуба и напълно подкрепяме курса на Ботев към здраво финансово състояние.”