Претърпелият редица промени в последните часове отбор на Ботев (Пловдив) записа втория си успех през новия сезон в Първа професионална лига. В двубой от петия кръг на родния футболен шампионат "жълто-черните" победиха с 2:1 гостуващия състав на Нефтохимик (Бургас). Трите точки напълно заслужено отидоха в лагера на "канарчетата", които сътвориха всичко по-интересно в срещата, предаде репортер на TrafficNews.bg

Още преди да е изтекъл четвърт час игра, домакините от Пловдив вече имаха гол аванс. Капитанът на “жълто-черните” Тодор Неделев прехвърли по невероятен начин цялата защита на Нефтохимик и изведе сам срещу вратаря Жоао Паоло, съобщава спортал. За бразилеца пък не бе трудно да мушне топката покрай Янко Георгиев и да открие резултата - 1:0 за Ботев.

Десет по-късно “канарчетата” можеха да удвоят аванса си, а самият Неделев да запише името си сред голмайсторите. Техничарят, който отново бе пуснат под наем в Коматево от германския Майнц 05, изпълни по отличен начин пряк свободен удар, но Георгиев, с риск дори да се контузи, след като се удари в гредата, успя да избие. В заключителните минути на първата част обаче, при едно разбъркване в наказателното поле на домакините, защитникът Костадин Велков се оказа свободен на задната греда и без проблеми успя с глава да оплете топката в мрежата зад Георги Георгиев.

Десет минути след подновяването на играта завърналият се в България с екипа на Нефтохимик Марко Ранджелович допусна кошмарна грешка, като вместо да върне топката с глава към Георгиев, я подари на Иван Стоянов. Опитният нападател на "жълто-черните" не се поколеба да се възползва от подаръка и моментално намери съотборника си Серкан Юсеин, за когото не бе проблем да се разпише на опразнената врата.

Четири по-късно воденият днес от Николай Киров отбор можеше да отбележи изключително красив трети гол. Голмайсторът Жоао Пауло пое топката в половината на "шейховете", след което напредна и от далечна дистанция нанесе изключително силен и плътен удар. Янко Георгиев обаче се разпъна максимално и със сетни усилия успя с върха на пръстите си да отклони топката. Тя обаче се отби в напречната греда и се върна обратно към тялото на вратаря. За негов късмет обаче след получилия рикошет топката мина на сантиметри встрани от левия му страничен стълб и излезе в ъглов удар.

В 84-ата минута Иван Стоянов можеше да сложи точка на спора, но останал сам очи в очи с Георгиев, подходи твърде несериозно към ситуацията и стреля право в тялото му. При последвалата добавка пък голмайсторът Жоао Пауло не успя да намери очертанията на вратата.

Ботев (Пд) - Нефтохимик 2:1
1:0 Жоао Пауло 14'
1:1 Велков 41'
2:1 Юсеин 55'

TrafficNews.bg