Ботев и Локомотив играят при 1:0 в дербито на Пловдив, което е мач от третия кръг на "А" група. Попадението реализира Александър Колев след асистенция на Огнянов във втората минута на продължението за първата част. В 48 минута Зоран Балдовалиев изравни за 1:1. Мартин Камбуров получи топката пред наказателното поле и я продължи към Балдовалиев. Македонецът с лек, но премерен удар преодоля Валентин Галев и изравни резултата с първото си докосване на топката в мача.

Канарчетата започнаха по-добре в началните минути, но постепенно смърфовете изравниха играта и на свой ред организираха две опасни атаки. При една от тях, в 7-ата минута, Дани Кики стреля в аут от границата на наказателното поле.

В 21-ата минута бе създадена и първата голова възможност в мача. Христов намери Огнянов, който от своя страна подаде към непокрития Колев. Таранът на Ботев стреля без забавяне, но вратарят на Локо Ел Харуби демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер, съобщи sportal.bg

Станаха ясни стартовите 11-ки на двата отбора.

В състава на домакините се завръща Мариян Огнянов, коийто пропусна последното гостуване на своя отбор, загубено с 0:6 от Монтана и днес ще е капитан на Ботев. Смърфовете пък ще се предвождат от Мартин Камбуров, който в предни позиции ще си партнира с Дани Кики и Бирсент Карагерен.

Снимка: Sportal.bg

TrafficNews.bg