Президентът на Академик Бултекс 99 Васил Врачев пожела да благодари на отбора за усилията, които полага, за да бъде конкурентен на най-добрите вече трети пореден сезон в елита. Вчера пловдивският баскетболен тим грабна 6-а поредна победа, този път като гост на Ямбол, която го класира на полуфинал за Купата на България за трета поредна година. Миналия сезон отборът на Асен Николов постигна историческо 4-то място в шампионата навръх 70-годишнината от създаването на клуба и ще се бори да повтори това постижение. За втора поредна година Академик Бултекс 99 играе и в Балканската лига.

Искам да благодаря на момчетата и треньорите за усилията, които полагат. Нашият отбор е с по-малък бюджет от водещите, но имаме шансове да се намесим в разпределението на призовите места и на трите фронта, на които играем – НБЛ, Купата на България и Балканската лига. Ще се опитаме за пръв път да стигнем до финала за Купата, въпреки трудното препятствие в  полуфинала в лицето на Левски Лукойл. Имаме и реални шансове да влезем във финалната четворка на Балканската лига, както и отново да се класираме в четворката на първенството. Тук е мястото да кажа, че добрата ни серия за Купата и Балканската лига води до още повече мачове и съответно – по-големи разходи. Една домакинска среща в Балканската лига, например, ни струва близо 10 000 лева, затова ще търсим още спонсори, сподели Васил Врачев.

В събота от 18 часа Академик Бултекс 99 гостува на шампиона Левски Лукойл в сблъсък от поредния кръг в НБЛ, а във вторник от 18.30 часа отборът на Асен Николов посреща Башкими от 18.30 часа в Колодрума в двубой от Балканската лига. Победа би осигурила на пловдивчани класиране за финалната четворка, която им се изплъзна на косъм преди година. Призоваваме феновете да ни подкрепят в мача с Башкими, тъй като успехът е изключително важен за нас, завърши Васил Врачев.