С надпреварата за индивидуалния многобой при жените завърши надпреварата в 36-тото Европейско първенство в украинската столица Киев.
 
Боряна Калейн зае четвъртото място в крайното класиране, като до последно се бореше за медал, но изпускането на бухалка в последното и изпълнение практически я остави на косъм от почетната стълбичка. Боряна събра сбор от 95.300 (24.000 на обръч, 25.250 на топка, 23.200 на бухалки и 22.850 на лента).
 
Втората наша представителка Катрин Тасева остана 7-ма в крайното класиране със сбор от 92.150т. (25.050 за обръч, на който след контестация, подадена от нашия щаб бе оценен с 0.750 т. повече, първоначалната оценка бе 24.300, 22.100 на бухалки и 21.800 на лента).
 
Форматът на този шампионат е само многобой при жените, тук няма финали на отделните уреди.
 
И така, за съвсем малко Боряна не можа да се качи на стълбичката, Катрин тръгна по-неуверено, но в хода на състезанието набра скорост и показа отново, че в трудни моменти може да се събере психически.
 
Като цяло и двете ни представителки имаха грешки, по принцип всички грешаха, но медалистките си наистина изиграха своите композиции отлично и заслужено се окичиха с медалите!
 
Нарушената подготовка, дългото спиране на тренировъчния процес, контузията на Боряна, грипът, който Катрин изкара си оказа огромно влияние, което не бива да служи като оправдание. Такава беше ситуацията през тази ужасно трудна 2020 година. Момичетата на Израел и Беларус не си нарушиха тренировъчния процес и това се видя в цялостното им представяне. И въпреки това, Боряна би могла да се пребори за медал, ако не беше тази нелепа грешка, но това състезание е вече история!

Абсолютна европейска шампионка за 2020 година стана Линой Ашрам от Израел, втора се класира Алина Горнаско от Беларус и трета се нареди втората представителка на Беларус Анастасия Салос!