Бившият мениджър на легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер – Вили Вебер, твърди, че съпругата на Шуми – Корина, крие истинското му състояние. Михаел претърпя ужасяващ инцидент със ски в края на 2013 година, когато падна във френския курорт Мерибел и удари главата си в скала. Лекарите едва го спасиха и повече от 3 месеца го държаха в изкуствена кома. Оттогава екип от специалисти се грижи за Шумахер в имението му в Швейцария, а състоянието му се пази в дълбока тайна и сведенията са изключително оскъдни.

Зная, че ударът в главата на Михаел е бил силен, но не знам до какви последствия е довел той. Искам да го видя как е, да му стисна ръката и да го погаля по лицето, но съпругата му Корина не ми разрешава. Може би се страхува, че ке разбера истинското състояние на нещата и ще го направя обществено достояние. Твърдо вярвам във възстановяването на Михаел, защото той е боец. Ако има шанс – ще го използва. Моля се за него и съм убеден, че скоро ще го видим отново, каза Вебер.

Последните новини за Шумахер дойдоха през септември, когато бе откаран в болница в Париж за лечение с присаждане на стволови клетки. Тогава медицинска сестра от персонала издаде, че той е в съзнание. Също така френски вестник съобщи, че бившият шеф на Ферари и голям приятел на Михаел – Жан Тод, го е посетил за 45 минути в болницата. Тод е един от малкото, на които се позволява достъп до имението в Швейцария, където се лекува Шуми. Самият той бе разкрил, че често гледа състезания от Формула 1 заедно с Михаел в имението край Женевското езеро. През декември миналата година Дейли Мейл разкри, че въпреки бавния прогрес, Шуми не е прикован на легло и не е на системи, но се движи с инвалидна количка. Преди два дни Корина заяви, че по молба на съпруга й конкретни данни за състоянието ме няма да бъдат оповестявани и че той е в добри ръце.