Зрителите на Sofia Open, за съжаление, няма да могат да се насладят на виртуозната игра на френската тенис звезда Гаел Монфис. Миналогодишният финалист в турнира все още не е възстановен от контузията в крака, която получи на “Мастърс “-а в Монреал (Кан) и оттегли заявката си за участие. Заради травмата Монфис пропусна надпреварата в Синсинати, също от сериите “Мастърс”, както и последния за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ. Все още няма яснота кога Гаел ще може да се завърне на корта.

Sofia Open ще пропусне и сръбският тенисист Филип Краинович. Миналата година той достигна до полуфиналите в “Арена Армеец”.

Техните места в основната схема ще бъдат заети от Камил Майхржак и Пабло Андухар.

По-рано от участие в турнира на твърда настилка се отказа и испанецът Алехандро Давидович Фокина, който още не е напълно възстановен от контузията в коляното, получена по време на US Open. . Той направи дебют в състезанието в българската столица през миналия сезон, но отпадна още в първия кръг от французина Беноа Пер с 4:6, 5:7.

Днес стана ясно, че световният номер 10 Хуберт Хуркач също няма да участва на Sofia Open, след като оттегли заявката си. 

 

Sofia 2022 ще ознаменува завръщането пред родна публика на голямата българска звезда на световния тенис Григор Димитров, шампион в турнира от 2017 година.