Българската футболна звезда Димитър Бербатов коментира ситуацията в бившия му клуб в Тотнъм след уволнението на Жозе Моуриньо. Пред сайтът football.london бившият нападател на „шпорите” заяви, че е бил изненадан от уволнението на португалеца и едва ли това е бил най-правилният момент – 6 дни преди финала за Карабо Къп.

„Играчите ще задават въпроси.  Някои от тях ще са щастливи, други не. Ако те спечелят трофея, това което кажа, очевидно няма да е вярно, но уволнението ще се отрази на психиката им и подготовката за двубоя”, каза Бербатов. По думите му Моуриньо заслужава повече уважение.

„Той  знае как да печели трофеи, а също така знае какво се случва в главата на Пеп, за това смятам, че не бе подходящото време за уволнението”, заяви Бербатов. Той анализира, че периодът на Моу в Тотнъм е бил на възходи и падения, но основният проблем е бил начина, по който играят „шпорите”.

„Повечето от феновете на Тотнъм ще бъдат щастливи от уволнението, защото не харесват този стил на игра. Помня, докато бях играч губихме мач с 3:2, 4:3 или дори с 5:4, но хората бяха щастливи от тези луди резултати. Ние загубихме мач с 4:3, аз бях вкъщи и исках да чупя неща, като се чудих как може да се щастлив от загуба. Очевидно феновете на „Тотнъм”  обичат красивия футбол – атака, атака, атака.  Да спечелиш с 6:0, 4:3 или 1:0 – всичко това ти дава три точки, но за феновете има значение играта. Това явно не се е променило”, заяви Бербатов.

На въпрос кого президентът на Тотнъм Даниел Леви трябва да назначи за треньор, Бербатов отвръща на шега:

„Мен! С цялата сериозност, трябва да бъде млад мениджър, пълен с енергия  и идеи. Мениджър, който гледа в бъдещето и има смели планове, като работи всеки ден със страст.