Димитър Бербатов отново бе специален гост на международния детски футболен турнир „Кронос къп“, който се проведе в Пловдив. Той награди победителите и даде няколко съвета на младите таланти. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед пожела на малчуганите да имат амбицията някой ден да бъдат на неговото място.

Бербатов отново е кандидат за президент на БФС. Конгресът на централата е на 18 март, а борбата, както и предния път, ще бъде между него и настоящия президент Борислав Михайлов.

“Бях поканен и миналата година. Турнирът беше много професионално направен и си изкарах чудесно. Сега, когато ме поканиха пак, с удоволствие приех. Децата заслужават насърчаване и мисля, че с моя пример ще ги запаля още повече. Преди това бяхме на турнир в София, в който подпомагаме болно момче. Бих дал съвет на децата, че те може да са съперници на терена, но трябва да се уважават и да бъдат приятели извън него. Сега очакваме следващия редовен конгрес на 18 март. Подготвени сме за него. Тръгваме на обиколка пак из страната за среща с отборите. Хората и обществеността в България знаят каква е обстановката и какво се случва. Винаги има какво да са каже с клубовете. Ние надградихме нашата програма и е хубаво на няколко пъти да се преповторят някои неща. Ще дадем нови идеи и ще изслушаме отборите. Нашата кампания е кауза. Приоритет номер 1 е Детско-юношеския футбол”, заяви Бербатов на посещението си в Пловдив.

Бербатов ще награждава пловдивските талантиДомакин ще е модерната зала "Атрим Арена”

Отборното първо място в турнира от набор 2008 взеха пловдивския клуб Ботев Пловдив, а за набор 2011 отборът на Дунав Русе . Награждаването на младите таланти бе извършено от бившия голмайстор Димитър Бербатов.

Набор 2008:

1-во място (отборно) Ботев Пловдив 

2-ро място Пирин Благоевград

3-то място Велд Пловдив

Набор 2011:

1-во място (отборно) Дунав Русе

2-ро място Звездичка

3-то място Берое 

Най-добър вратар набор 2008 : Антони Николов- Ботев Пловдив 

Най-добър защитник набор 2008: Николай Бакоев- Берое

Голмайстор набор 2008: Стилян Добревски- Велд Пловдив 

Най-полезен играч набор 2008: Димитър Занев- Пирин Благоевград

Най-добър вратар набор 2011: Виктор Тодоров- Спартак Варна

Най-добър защитник набор 2011:Марин Цветков- Звездичка

Голмайстор набор 2011:Имран Ервин Хасан- Берое

Най-полезен играч набор 2011:Ник Георгиев- Дунав Русе