Отборът на Барселона вече проучва начини, по които може да се събере отново с иконата си Лионел Меси на „Камп Ноу“ през следващата година, след като той премина в Пари Сен Жермен през лятото на 2021-а година.

Меси се присъедини към ПСЖ като свободен агент, когато договорът му с Барса изтече и двете страни се споразумяха за удължаването му, въпреки че седемкратният носител на „Златната топка“ поиска да напусне през лятото на 2020-а година, но тежките финансови проблеми на клуба се оказаха сериозна пречка, за да го регистрират в Ла Лига.

Говорейки през лятото, президентът на „каталунците“ - Жоан Лапорта, беше категоричен, че „историята на Меси в Барселона не е приключила“.

Мисля, че е наша отговорност да се опитаме да... намерим момент да поправим тази глава, която все още е отворена и не е затворена, за да има по-красив край. Като президент на Барса направих това, което трябваше (б.р. - остави Меси да напусне от финансова гледна точка). Но и като президент на Барса, и в личен план, мисля, че съм му задължен“.

Само дни по-късно Лапорта заяви:

„Ние ще превърнем този стремеж в реалност“, бяха думите му относно възможността да вземат Меси обратно на „Камп Ноу“.

Сега „Mundo Deportivo“ съобщава, че Барса вече проучва начините да се събере отново с Меси и не е задължително това да стате като активен футболист. Идеалният вариант би бил аржентинецът да се завърне със сбоден трансфер през 2023-а година, въпреки че договорът му с ПСЖ включва опция за още още допълнителни 12 месеца.

За да се върне като играч обаче в Барселона ще трябва да имат възможност да му изплащат заплатите му, което очевидно беше основният проблем през 2021-а година. Може дори да се наложи Меси да приеме по-ниска заплата и, след като навърши 36 години следващото лято, също така сериозно намалена роля на терена.

Алтернативата, ако реши да окачи бутонките, е да се присъедини отново към Барса като посланик и да представлява клуба извън терена по целия свят. Но това би бил само второстепенен план.

„Mundo Deportivo“ разкрива още, че твърденията за скорошен телефонен разговор между Меси и Лапорта, за който се твърди от клубен източник, са били отречени от лагера на нападателя на ПСЖ.