Защитникът на Ботев Пловдив Даниел Златков застана пред камерата на Трафик ТВ, като сподели интересни факти за отбора и за самия него.

Златков е роден на 6 март 1989 година в град Благоевград. Започва да тренира в детските формации на школата на Пирин (Бл), като преминава през всички гарнитури.

През лятото на 2007 г., започва да тренира с първия отбор на Пирин, като скоро след това подписва първи професионален договор, който го обвързва с клуба до 2010 година.

Златков прави своя дебют за първият състав по време на сезон 2007-2008, на 10 май 2008 г., при равенството 2-2 срещу ПФК Берое (Стара Загора). Няколко дни по-късно, той получава предложение от украинския гигант Динамо (Киев), но преговорите не са достатъчни, за да си осигури договор с клуба.

През юни 2008 г., Златков е изпратен под наем в тима от втора дивизия Пирин (Гоце Делчев). През сезон 2008-2009, той изиграва 27 мача, като вкара седем гола и прави пет асистенции.

Доброто му представяне във втора дивизия на Златков, прави впечатление сред елитните български клубове, но най-настойчиви са ръководителите на ПФК Миньор (Перник), и през май 2009 г. той подписва тригодишен договор с Миньор. Понастоящем играе за Ботев (Пловдив).

Роналдо, както е известен у нас Даниел Златков, се срещна с екип на Трафик ТВ. Ето какво сподели той пред репортера ни Авел Бялков.  

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg