Националният отбор на България не се предаде и се добра до 2:2 срещу Дания на старта на квалификационния турнир за европейско първенство по футзал в Белград през 2016 година. Благоевград е домакин на турнира, който се организира от УЕФА, а всички мачове се играят в зала "Скаптопара".

Българските национали допуснаха в началото на срещата гол на Йоргенсен и не съумяха да изравнят до почивката, въпреки че имаха превъзходство. Второто полувреме датчаните вкараха още едно попадение и поведоха с два гола. Българите обаче реагираха адекватно, а атаките им дадоха резултат и с два гола на Даниел Димов заличиха пасива си до 2:2. Времето не стигна за пълен обрат, след като в последната минута на двубоя датският вратар отрази три удара на българските нападатели. 

В първия двубой, игран днес следобед, националният състав на Гърция победи с 3:0 отбора на Гибралтар, срещу когото играят българите утре от 17:00 часа. Последният мач на България е в събота срещу Гърция от 19:30 часа. Целта на “лъвовете” е да съберат 7 точки и да се класират в следващия етап от квалификациите, а заелия второ място, ще се надява да има най-добри показатели из между останалите групи за още едно място напред.

TrafficNews.bg