Българският плувен ас Антъни Иванов възропта остро срещу системата за вземане на допинг проби, която явно е валидна за всеки един час от денонощието.

Последното става ясно от поста на студента в американския университет "Видрджития Тек" в инстаграм, в който той обяснява какво му се е случило и изразява позицията си.

Възмущението му е породено и от това, че според него правилата не важат за всички. 

"Пиша това, защото ми писна от всичко, което се случва зад кулисите около професионалните спортисти.

Проверяват ме извън посоченото време за тестване, което е между 5 до 6 ч сутринта. В басейна съм и по някакво чудо излязох и си проверих телефона. Ако не го направя, ме обвиняват, че се крия.

Какви са тези правила? Наказват спортистите, че не са на разположение за тестване 24/7. Това важи само за някои от тях, други имат КОВИД през 95% от годината и не могат да се тестват 4 седмици, правейки бог знае какво.

Честен и чист спорт не съществува, а тестовете за допинг са пълен майтап.

Тестват хора като мен, които са на ръба да направят нещо, без да имат цяла държава зад гърба си. Сега трябва да пропусна всичките си лекции, защото тренирах преди 20 минути и трябва да остана 2 часа, преди да ми вземат кръв.

Всичко това е лудост и затова спортистите постоянно се отказват и губим много страхотни хора. Това е една голяма шега и просто не мога да го правя повече. Става нелепо. Не разбирам как трябва да си на разположение, домът ти трябва да е на разположение, личният ти живот трябва да е на разположение 24/7, защото си добър спортист.

Трябва да допускаш хора в къщата си по всяко време на деня без предупреждение. Това трябва да се промени. Отблъскват ме от нещо, което обичам, и това ме боли много", написа националният рекордьор на 200 м бътерфрлай.

В последните 5 г. Антъни има участие в 7 финала на големи първенства.